ما رو دنبال کن!
به ما ملحق شو!
تماس با ما!
استفاده غیر تجاری
رنگ خود را انتخاب کنید

غارهای تاریخی چنشت


عکس اول غارهای تاریخی چنشت عکس دوم غارهای تاریخی چنشت

چِنِشت ، یکی از روستاهای دهستان نهارجان بخش مود شهرستان سربیشه در استان خراسان جنوبی است . جمعیت این روستا در سال 1385 بنا به سرشماری مرکز آمار ایران 1009 نفر بوده‌ است . این روستا به علت جاذبه‌های طبیعی ، تاریخی و فرهنگی به عنوان یکی از روستاهای هدف گردشگری در استان خراسان جنوبی شناخته می‌شود . چنشت در میان رشته کوه باقران قرار گرفته و فاصله آن تا بیرجند ، مرکز استان خراسان جنوبی ، 60  کیلومتر است .
در این روستا و در دامنه کوه ، 2  غار به نام غار چنشت و غار چهل چاه قرار گرفته‌ است .
غار چنشت ، در شمال روستا قرار گرفته و بر اثر زمین لرزه‌های رخ داده در طول تاریخ ، پدید آمده‌ است . غار حدود 60 متر طول دارد و عبور از مناطق مختلف آن به سختی امکان پذیر است . در این  غار بازمانده اجساد ، استخوانهای درهم شکسته انسان ، ابزار و پارچه ، چرخ نخ ریسی و ظروف مربوط به هزاره دوم و سوم پیش از میلاد ، به چشم می‌خورد . همچنین بازمانده اجساد سید حامد علوی و فرزندانش در این غار یافت شد و به بیرون غار انتقال پیدا کرد . غار چنشت بنا به اسناد تاریخی در سال 614 هجری قمری توسط سیدمحمد مشعشع کشف گردید . وی پس از کشف ، نسبت به انتقال اجساد سیدحامد علوی و فرزندانش (که از خاندان وی بودند) به بیرون این غار اقدام نمود و آرامگاهی برای آنها در روستای چنشت بنا نمود .
سید حامد علوی و فرزندانش از شیعیان دوران خلافت عباسی بودند که به ناگزیر در این غار پنهان شده و سرانجام توسط سربازان حکومت عباسی در داخل غار کشته می‌شوند .
در غار چهل چاه که در نزدیکی غار چنشت قرار دارد ، اجساد 14 نفر مرد ، زن و کودک مشاهده می‌شود که احتمالا در غار پناه آورده‌اند و بر اثر گل گرفتن ورودی غار و بستن راه فرار آنها ، در داخل غار کشته شده‌اند . در دهه 1340 خورشیدی ، گروهی از زمین شناسان و باستان شناسان آمریکایی و ایرانی جهت مطالعات غارهای چنشت ، به این منطقه می‌آیند .