عکس های خیره کننده که نباید در بحبوحه کرونا نادیده بماند!
تاریخ انتشار : 1399/01/12
از زمان اولین فرود بر روی سیاره مشتری در سال ۲۰۱۶، کاوشگر فضایی جونو ناسا (NASA’s Juno) اطلاعات زیادی در مورد بزرگترین سیاره منظومه شمسی به ما داده است. یونوکام (JunoCam) عکسهایی که برای این پژوهش گرفته شده را نشان میدهد و به عموم مردم اجازه میدهد که این تصاویر را پردازش کنند. ناسا یک تصویر را که از پرواز ۲۵ جونو از این سیاره گرفته شده را برجسته کرده است. چیزی که بلافاصله مشخص میشود، دو خط نازک از بالا به پایین مشتری در حرکت است.
این خطها چه هستند؟
محققین از زمان اولین پرواز کم ارتفاع جونو در سال ۲۰۱۶ به این خطها توجه کردند. ناسا آنها را به عنوان لایههایی از ذرات مه که بر فراز ابرها شناور هستند، توصیف میکند. گرچه محققان در این مورد خیلی مطمئن نیستند، موقعیت آنها ممکن است به ما بینشی دهد که آنها از چه چیزی ساخته و نحوه شکلگیریشان چگونه بوده است. در این تصویر خطوط توسط دو جریان جت در جو مشتری احاطه شدهاند. برخی محققین بر این باورند که این جریانهای جت میتواند بر شکلگیری مه تاثیر بگذارد.
این عکس یکی از بسیار تصاویری است که در بانک اطلاعاتی RAW در جونوکام پردازش شده است. ناسا این عکسها را به طور منظم منتشر میکند و به مردم اجازه میدهد تا آنها را پردازش کرده و دوباره برای ناسا ارسال کنند. دانشمند آمریکایی جرالد ایچشتات (Gerald Eichstädt)، که بر روی این تصویر کار میکرد به طور منظم در این فرایند با ناسا همکاری و مشارکت میکند. کار عالی او تبدیل تصاویر RAW یا خام به تصاویری است که به درک عموم مردم کمک میکند.
عکس دیگری که در طول پرواز ۲۵ گرفته شده به همین اندازه خیرهکننده است. این تصویر که توسط ایچشتات و شان دوران (Seán Doran) یک همکار دیگر که در این زمینه با ناسا همکاری میکند، پردازش شده است، جزئیاتی از ابرهای چرخشی مشتری در نمایی بسیار نزدیک را نشان میدهد. اگر علاقمند به دیدن عکسهای نهایی هستید میتوانید به وبسایت اختصاصی جونو ناسا مراجعه کنید.