چشمهعلی یک از نقاط باستانی ، دیدنی و تفریحی شهرری به شمار میرود که در جنوب تهران و شمال شهرری ، منطقه 20 شهرداری تهران قرار دارد . این چشمه در همسایگی ابن بابویه ، برج طغرل ، دژ رشکان و در زیر باروی ری واقع شده است . چشمهعلی از میان صخرهای بزرگ خارج شده و به سوی جنوب و سپس جنوب شرق جاری است . نام باستانی این چشمه سورینی بوده است که احتمالاً منسوب به دودمانی بزرگ در دوره اشکانیان و ساسانیان است . بعدها به نام امام اول شیعیان علی به چشمه علی معروف شد .
قدمت چشمهعلی به حدود 8000 سال پیش بر میگردد ، زمانی که نخستین اجتماع در کنار چشمهای دایمی واقع بر بالای تپهای گرد آمدند . در گذشته فرش فروشها و مردم تهران ، قالیها و قالیچههای خود را با این عقیده که در آب این چشمه خاصیتی است که فرش را خوب تمیز و رنگ روشنتر و پر جلاتر میسازد ، در آب چشمهعلی میشستند .
سنگ نگاره فتحعلیشاه یا نقشبرجسته چشمه علی واقع در چشمه علی شهرری یکی از کتیبههای فتحعلی شاه قاجار است که به دستور او احداث شده است ، این کتیبه بر روی دیواره چشمه علی قرار دارد . این چشمه در شمال شهرری و در کنار پارک چشمه علی و زیر باروی ری قرار دارد . فتحعلی شاه که زمان پیش از پادشاهی خویش را در شیراز گذرانده بود ، با دیدن نقش برجستههای آن دیار ، سه نفر به نامهای حجارباشی ، نقاش باشی و معمارباشی را مسئول ساخت این کتیبه به همراه کتیبهای مشابه ، در تنگه واشی فیروزکوه کرد .